2018-2019 Akademik yılı açılış töreninde okul müdürümüz Dr.Öğr.Üy. Cevher İlhan CEVHERİ hocamız konuşmasında eğitmde kalitenin önemine değindi.
Sayın Rektör vekilim, değerli hocalarım ve sevgili öğrenciler sözlerime başlarken hepinize saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunarım. 2018-2019 öğretim yılı size, ailenize, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olsun. Sevgili öğrencilerimiz aramıza hoş geldiniz, öncelikle bizim okulumuzu tercih ettiğiniz için ve güzel bir başlangıç yaptığınız için sizleri kutluyorum. İki Yıl boyunca hocalarımız teorik ve uygulamalı derslerle sizlere yol göstereceklerdir. Üniversite eğitiminde hocalar size sadece bilimin  ışığını ve anahtarını gösterirler. O anahtarı kullanmak ve o yolda  yürümek sizin çabanıza bağlıdır. 21. yüzyılın dünyasında zengin ve mutlu toplum kurmanın yolu eğitim öğretimden geçmektedir. Öğretim de kalite son derece önemlidir. Çünkü  kaliteli birey yetiştirmek, kaliteli toplumun en önemli dinamiğidir. Sevgili öğrenciler ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi sizin çabanıza bağlıdır. Sürekli okuyun araştırın geleceği hayal edin ve tasarlayın. Bilim yolculuğunda size başarı diliyorum. Okul derslerinin yanında tarihi öğrenmeyi, günlük gelişmeleri ve aktüel konuları takip etmenizi milli ve Manevi duygulara bağlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Yolunuz açık olsun.

Yeni bir akademik yıla başlarken bizi yalnız bırakmyan rektör yardımıcımız Prof.Dr. Recep ÇİĞDEM hocamız konuşmasında bilgi toplumu olmanın önemine değindi.
Sayın meslektaşlarım ve sevgili öğrenciler, Akçakale Meslek Yüksekokulumuzun 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı açılışına hoş geldiniz. 21. Yüzyıl bilgi çağı olduğundan, bilgi ile mücehhez olmamız gerekmektedir. Bilginin önem kazandığı bu yüzyılda, bilgiye önem veren toplumlar ilerleyecek, bilimi dikkate almayanlar ise geri kalmış toplumlar olacaklardır. Bu nedenle, hayatınız boyunca bilgiye önem vermenizi, lisans ve lisansüstü eğitimlerinizle kendinizi geliştirmenizi, mutlaka bir yabancı dili iyi öğrenmenizi öneririm.  Öğrencinin istek ve arzusu,  yorum ve sorularıyla derslere katılımı, öğretim elemanlarımızı da araştırmaya sevk edecektir. Pasif olarak dersleri dinleyici olarak değil, aktif olarak derslere katılımınız öğrenimin kalitesini arttıracaktır. Ayrıca, bilim ahlakını içselleştirmeniz, iş hayatınız için vazgeçilmez temel unsur olmalıdır. Bilim kadar bu bilimin ahlakını edinmeniz, içselleştirmeniz, hayatınızda uygulamanız, toplumun birey kalitesinin yükselmesine yardımcı olacaktır. Yüksekokulumuzun 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı açılışına katılımınız için hepinize teşekkür eder, derslerinizde ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Harran Üniversitesi
Akçakale Meslek Yüksekokulu