Akçakale MYO öğrencileri ve öğretim elemanları, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Rubenis İplik A.Ş. Fabrikası ve Karacadağ Kalkınma Ajansına teknik gezi düzenledi.Öğrenciler, Akçakale MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Cevher İlhan Cevheri başkanlığındaki öğretim elemanlarıyla birlikte geziye katıldılar.
Rubenis iplik fabrika müdürü Tekstil Mühendisi Metin Özdemir ziyaret dolayısıyla yaptığı açıklamada fabrikalarında BCI ve Organik tekstil standartları sertifikası bulunmakta olduğunu, günlük 32 ton lif pamuk işlediklerini, 26 ton iplik elde ettiklerini, fabrikalarının tam kapasite ile çalıştığını, üretilen ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı piyasaya satıldığını belirtti” Ziyaret dolayısıyla Yrd.Doç. Dr. Cevher İlhan Cevheri şunları söyledi: “Üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak amacıyla bu gezi son derece önemlidir. Ülkemiz ihracatının %35’i tekstil sektörüne dayalıdır. Bu anlamda Rubenis iplik bölge ve ülkemiz tekstil sanayisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu gezide kapılarını açan bu güzide kuruma teşekkür ediyoruz”.
Karacadağ kalkınma ajansı ziyaretinde ise yatırım destek ofisi koordinatörü uzman Yunus Çolak, ajansın faaliyetleri konusunda Akçakale MYO öğrenci ve öğretim elemanlarına bilgi verdi.

Harran Üniversitesi
Akçakale Meslek Yüksekokulu